Banánový chlebíček

Voňavým ovocným dezertem,upečeným pouze z několika málo základních surovin, které budete mít doma po ruce skoro vždy, neurazíte určitě žádnou návštěvu. Díky lepivé konzistenci rozmačkaných banánů není třeba použíat vejce, těsto je krásně vláčné a buchta vydrží dobrá několik dní.

Suroviny

2 dobře uzrálé banány
Půl hrníčku cukru
1 balení vanilkového cukru
Skořice
1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrníčku oleje

Volitelné: storuhaná hořká čokoláda, mleté oříšky

Postup

Ve větší misce rozmačkáme šťouchadlem na brambory oba banány, přisypeme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva, oba cukry, skořici, čokoládu a promícháme. Na závěr přilijeme olej a vypracujeme hrudkovité těsto. Pokud bude příliš husté, naředíme ho zlehka vodou či kokosovým mlékem.
Nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané kokosem, uhladíme a vložíme do trouby předehřáté na 180°. Pečeme přibližně 40-50 minut v závislosti na výšce formy a výkonu trouby.
Upečenou buchtu ozdobíme čokoládovou polevou a posypeme kokosem, nebo jen posypeme moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *