Šnečci z listového těsta

Vegany a vyznavače zdravé stravy dnešním receptem výjimečně nepotěším, mohou tedy s klidným svědomím přestat číst :-).

Rychle připravení pizza šnečci, oblíbení u strávníků všech věkových kategorií, poslouží třeba jako originální slané občerstvení na každou rodinnou oslavu či jinou party.

Suroviny

Listové těsto

1 balení libovolného plátkového sýra

1 balení šunky s vysokým obsahem masa

Rajčatový protlak nebo kvalitní kečup

Bazalka, sůl

Postup

Rozválené listové těsto  lehce posolíme, rovnoměrně potřeme kečupem nebo protlakem a posypeme bazalkou.

Do protlaku rovnoměrně naklademe plátky šunky tak, aby byl téměř celý povrch těta zakrytý, volné necháme pouze malé místo na okrajích. Na šunku stejným způsobem navrstvíme plátky sýra. Těsto opatrně oběma rukama zarolujeme do malé rolády, kterou následně dobře nabroušeným nožem rozkrájím na plátky – viz foto. Připravené šnečky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Při pečení dost nabydou na objedmu, klademe je tedy v dostatečné vzdálenosti od sebe. Pečeme v předehřáté troubě na 180° přibližně 20 – 25 minut, dokud těsto nezíská hezky zlatavou barvu.

Použité suroviny lze samozřejmě obměnit dle vlastní fantazie – kromě klasiky v podobě šunky a plátkového sýra můžeme přidat třeba tuňáka, nivu, prošuto atp.

 

1 comment on “Šnečci z listového těsta

  1. Martin napsal:

    dobry to bylo

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *