Strakatá pudinková buchta

Tímto na přípravu nenáročným dezertem s veselým „kravičkovským“ designem potěšíte nejen děti.

Suroviny

Pudink:
300 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
2 lžíce pískového cukru
Těsto:
2 hrníčky hladké mouky
1 sáček prášku do pečiva
1 hrníček krystalového cukru
Půl hrníčku oleje
Půl hrníčku mléka
1 vejce
2 lžíce holandského kakaa
špetka skořice

Postup

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý vanilkový pudink. Za občasného promíchání necháme vychladnout.
Dobu, kdy pudink chladne, můžeme využít k přípravě těsta. Do větší mísy nasypeme mouku promíchanou s kypřícím práškem, postupně přidáváme cukr, špetku skořice pro vůni a kakao, aby těsto získalo krásně čokoládovou barvu. Na závěr do sypké směsi přimícháme vajíčko a tekuté ingredience.
Husté těsto vylijeme do vymazané a kokosem vysypané dortové formy. Rovnoměrně rozprostřeme a pomocí dvou lžiček zatím syrovou buchtu rovnoměrně ozdobíme kopečky pudinku.
Pečeme v troubě předehřáté na sto osmdesát stupňů cca 45 minut. Krájíme po vychladnutí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *