Znojemská omáčka

Suroviny

Hovězí maso (roštěná, zadní)
Sterilované okurky
Cibule
Plnotučná hořčice
Koření – kmín, sůl, pepř
Hladká mouka

Postup

Hovězí maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme paličkou a po okrajích nařízneme, aby se při opékání nekroutilo. Plátky z obou stran dostatečně osolíme, opepříme a zvrchu potřeme hořčicí. Uložíme je do zavřené krabičky a necháme uležet do druhého dne.

Druhý den:

Maso zprudka opečeme z obou stran na pánvičce. Když se zatáhne, přemístíme ho do hrnce a v masovém výpeku dozlatova osmažíme cibulku, zlehka ji přitom posolíme.
Poté co získá cibule pěknou zlatohnědou barvu, přelijeme ji i se zbytkem oleje do hrnce k hovězímu masu. Přilijeme vodu/hovězí vývar, přidáme dvě lžíce hořčice, dochutíme solí, pepřem a špetkou kmínu.
Vše necháme pod pokličkou hodinu – hodinu až půl dusit, dokud není maso křehké a měkké. Deset minut před dovařením přidáme dvě až tři na kolečka nakrájené okurky a zahustíme omáčkou troškou mouky rozmíchané ve vodě. Necháme ještě pár minut povařit, dle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *