Pokud patříte mezi milovníky pizzy, ale nemáte čas či náladu připravovat klasické (kynuté) těsto, představuje jogurtová pizza ideální volbu třeba pro svačinu na jarní výlet neb rychlou večeři, kterou lze navíc připravit v mnoha různých obměnách.
Těsto se konzistencí odlišuje od toho podávaného v pizzeriích, je jemné a vláčné spíše než křupavé.
Suroviny
2 hrnky hladké mouky
Špetka soli
2 hrnky bílého jogurtu
2 vajíčka
Kypřící prášek do pečiva
Postup
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme řídké těsto. Stěrkou ho rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem, který ještě předtím zlehka potřeme olejem (nejlépe mašlovačkou). Pečeme přibližně 10 minut na 200 stupňů, poté napůl upečené těsto namažeme rajčatovým protlakem, do kterého rozdrtíme stroužek česneku a posypeme bazalkou. Na závěr na povrch naklademe suroviny dle vlastní chuti – např. tuňákem, různými druhy sýrů, žampiony, šunkou, cibulí, kukuřicí, špenátem…)
Pečeme dalších cca 20 minut, dokud okraje pizzy nezískají lehce zlatou barvu. Hotovou pizzu opatrně nakrájíme a můžeme podávat – chutná ovšem i za studena :-).