Když se řekne veganský pokrm, guláš asi nebude první jídlo, které vám vytane na mysli, nicméně ho snadno lze připravit v několika ryze rostlinných variantách, aniž byste zůstali ochuzeni o gurmánský zážitek.
Níže uvedený recept můžete snadno obměnit, když nahradíte žampiony hlívou ústřičnou či červenými fazolemi v konzervě. Pokud vaříte v nouzových podmínkách a nemáte všechny potřebné suroviny k dispozici, můžete si pochutnat na verzi připravené pouze z brambor.
Suroviny
Brambory
Cibule
Žampiony (popř. hlíva ústřičná)
Koření: sladká paprika, sušený česnek, drcený kmín, popř. gulášové koření
Hladká mouka na zahuštění
Postup
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přisypeme kousky žampionů, které osolíme a mírne opečeme. Když žampiony  ztratí objem, zalijeme základ guláše vodou a přimícháme koření (papriku, sušený česnek, drcený kmín, popř. hotovou směs koření na  guláš). Přisypeme na kousky nakrájené brambory a necháme guláš povařit do jejich změknutí. Na závěr zahustíme moukou, kterou rozmícháme v trošce vody, a necháme ještě krátce povařit.
Podáváme s chlebem.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..