Tímto na přípravu nenáročným dezertem s veselým “kravičkovským” designem potěšíte nejen děti.
Suroviny
Pudink:
300 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
2 lžíce pískového cukru
Těsto:
2 hrníčky hladké mouky
1 sáček prášku do pečiva
1 hrníček krystalového cukru
Půl hrníčku oleje
Půl hrníčku mléka
1 vejce
2 lžíce holandského kakaa
špetka skořice
Postup
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý vanilkový pudink. Za občasného promíchání necháme vychladnout.
Dobu, kdy pudink chladne, můžeme využít k přípravě těsta. Do větší mísy nasypeme mouku promíchanou s kypřícím práškem, postupně přidáváme cukr, špetku skořice pro vůni a kakao, aby těsto získalo krásně čokoládovou barvu. Na závěr do sypké směsi přimícháme vajíčko a tekuté ingredience.
Husté těsto vylijeme do vymazané a kokosem vysypané dortové formy. Rovnoměrně rozprostřeme a pomocí dvou lžiček zatím syrovou buchtu rovnoměrně ozdobíme kopečky pudinku.
Pečeme v troubě předehřáté na sto osmdesát stupňů cca 45 minut. Krájíme po vychladnutí.