Suroviny

250 g hladké mouky

1 sáček sušeného droždí

Půl lžičky soli

Lněné a slunečnicové semínko

3 lžíce olivového oleje

Hrnek teplé vody

Postup

Mouku nasypeme do větší misky, přidáme droždí, semínka a sůl a vše pečlivě promícháme. Do sypké směsi přilijeme olivový olej  a vodu tak, abychom dostali pevné, pružné, ale nelepivé těsto.

Pečlivě ho rukama hněteme po dobu přibližně 10 minut. Následně misku zakryjeme utěrkou, uložíme na teplé místo a necháme 15 minut kynout.

Po čvtvrt hodině z těsta vytvarujeme bulky (je dobré si předem pomoučit ruce), které poklademe na pečícím papírem vyložený plech a necháme kynout dalších zhruba 30 minut. Před upečením bulky ještě potřeme olivovým olejem a posypeme semínky, hrubou solí či kmínem.

Pečeme na 180° 30 – 35 minut, dokud houstičky nezačnou zlátnout.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..