Suroviny
250 g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
Půl lžičky soli
Lněné a slunečnicové semínko
3 lžíce olivového oleje
Hrnek teplé vody
Postup
Mouku nasypeme do větší misky, přidáme droždí, semínka a sůl a vše pečlivě promícháme. Do sypké směsi přilijeme olivový olej a vodu tak, abychom dostali pevné, pružné, ale nelepivé těsto.
Pečlivě ho rukama hněteme po dobu přibližně 10 minut. Následně misku zakryjeme utěrkou, uložíme na teplé místo a necháme 15 minut kynout.
Po čvtvrt hodině z těsta vytvarujeme bulky (je dobré si předem pomoučit ruce), které poklademe na pečícím papírem vyložený plech a necháme kynout dalších zhruba 30 minut. Před upečením bulky ještě potřeme olivovým olejem a posypeme semínky, hrubou solí či kmínem.
Pečeme na 180° 30 – 35 minut, dokud houstičky nezačnou zlátnout.