Zmenšená verze indiánků, které známe z cukrárny, poslouží jako výborný lehký zákusek třeba k nedělní kávě, můžeme je připravit i jako vánoční cukroví.
Suroviny
Bílky ze dvou vajec
Cukr krystal
Čokoláda na vaření a kokosový olej
Špetka soli
Dětské piškoty
Postup
Bílky, pečlivě oddělené od žloutků smícháme se dvěma lžícemi cukru, přidáme špeku soli. Ze vzniklé hmoty ušleháme v pečlivě odmaštěném hrnci na mléko či vodní lázni nad mírným plamenem tuhý sníh (šlehač zapneme na nejvyšší výkon, do deseti minut bychom měli získat tuhý sníh). Pokud máme rádi sladké, můžeme během šlehání ještě přisypat cukr. Po došlehání zkusíme po povrchu sněhu zlehka přejet nožem. Pokud zůstane říznutí viditelné, je hotový.
Pomocí zdobičky nebo cukrářského sáčku nastříkáme sníh na piškoty. “Nahaté” indiánky dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Když jsou dostatečně tuhé, rozpustíme si v misce nalámanou hořkou čokoládu s trochou kokosového (či jiného rostlinného) oleje – poleva by měla být řidší než na zdobení cukroví či buchet.
Indiánky uchopíme za spodní část (piškot) a opatrně ponoříme do rozpuštěné čokolády. Před podáváním je opět (již na kratší dobu) uložíme do ledničky.
Z části sněhu můžeme připravit jednoduché pusinky – stačí ho zdobičkou nastříkat na plech vyložený pečícím papírem a dát do trouby sušit na sto stupňů po dobu zhruba třiceti až čtyřiceti minut. Na závěr pusinky ozdobíme čokoládou.