Suroviny
Uvařená cizrna
Červená cibule
Česnek
Koření: sladká paprika, majoránka, drcený kmín, sůl, pepř
Hladká mouka
Postup
Na trošce rostlinného oleje osmažíme nakrájenou červenou cibuli s plátky česneku. Zlehka osolíme a přisypeme uvařenou cizrnu (je třeba ji 12 hodin předem máčet, následně slít kalnou vodu a v čisté osolené vodě minimálně hodinu vařit). Pokud si chceme ušetřit práci s máčením a vařením, můžeme použít cizrnu sterilovanou.
Osolíme, promícháme v pánvi s opečenou cibulkou a vše zasypeme sladkou červenou paprikou, majoránkou, kmínem a špetkou pepře. Opět promícháme, zalijeme vodou a necháme povařit. Dosolíme dle chuti a pokud chceme omáčku hustší, přilijeme na závěr trochu mouky rozmíchané ve vodě a necháme ještě krátce dovařit. Podáváme s rýží, těstovinami, jáhlami nebo jen s pečivem.
V pravdě dobrý pokrm