Ideální osvěžující, ale přesto vydatný oběd nebo večeře pro horké letní dny, kdy si naše tělo říká spíše o dobře stravitelné a studené pokrmy a kdy čas trávíme raději relaxací v přírodě, než postáváním u sporáku.
Suroviny
Těstoviny libovolného tvaru (motýlci, vřetena…)
Malá konzerva sterilovaného hrášku
Žlutá paprika
Rajčata
Červená cibule
Sójový jogurt Alpro (popř. obyčejný bílý jogurt pro non-vegan verzi)
Plnotučná hořčice
Postup
Těstoviny uvaříme dle návodu, zakápneme olivovým olejem, promícháme a necháme zcela vychladnout.
V misce mezitím smícháme nakrájená rajčata, cibuli, papriku popř. další zeleninu dle chuti, ideálně různých barev, ať je výsledný pokrm potěchou nejen pro žaludek, ale i pro oko :-). Můžeme přidat také sterilovanou kukuřici. Zeleninovou směs osolíme, opepříme a nasypeme do vychladlých těstovin. Přidáme hrášek, rostlinný jogurt a hořčici. Vše dobře promícháme a opět dle chuti osolíme a opepříme. Před podáváním necháme několik hodin v chladu odležet, aby se chutě příjemně propojily.