Pokud u televize či s návštěvou rádi uzobáváte něco dobrého, ale jste příznivci zdravého životního stylu, a smažené brambůrky tak pro vás nepředstavují optimální volbu, zkuste si doma vyrobit zdravější  a odlehčenější křupavou dobrotu – cizrnu pečenou v troubě. Použijete-li luštěninu konzervovanou, zabere vám příprava jen chvilku 😉

Suroviny

1 konzerva sterilované cizrny

Oblíbené koření dle chuti – sladká či uzená paprika, sůl, pepř, grilovací koření apod.

Olivový olej

 

Postup

Cizrnu z konzervy v cedníku propláchněte a nechte ji důkladně okapat. V misce ji pečlivě promíchejte s několika lžičkami olivového oleje a kořením tak, aby byly kuličky kompletně obalené. Nasypte je na plech vyložený pečícím papírem a nechte v troubě péct zhruba 35 – 45 minut na 180 stupňů. (Během této doby cizrnu několikrát promíchejte či protřepte, aby se propekla rovnoměrně. Čas pečení v případě potřeby upravte dle výkonu trouby, aby se cizrna nepřipálila a byla na povrchu pěkně křupavá).

 

1 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.