Pokud u televize či s návštěvou rádi uzobáváte něco dobrého, ale jste příznivci zdravého životního stylu, a smažené brambůrky tak pro vás nepředstavují optimální volbu, zkuste si doma vyrobit zdravější a odlehčenější křupavou dobrotu – cizrnu pečenou v troubě. Použijete-li luštěninu konzervovanou, zabere vám příprava jen chvilku 😉
Suroviny
1 konzerva sterilované cizrny
Oblíbené koření dle chuti – sladká či uzená paprika, sůl, pepř, grilovací koření apod.
Olivový olej
Postup
Cizrnu z konzervy v cedníku propláchněte a nechte ji důkladně okapat. V misce ji pečlivě promíchejte s několika lžičkami olivového oleje a kořením tak, aby byly kuličky kompletně obalené. Nasypte je na plech vyložený pečícím papírem a nechte v troubě péct zhruba 35 – 45 minut na 180 stupňů. (Během této doby cizrnu několikrát promíchejte či protřepte, aby se propekla rovnoměrně. Čas pečení v případě potřeby upravte dle výkonu trouby, aby se cizrna nepřipálila a byla na povrchu pěkně křupavá).
Super tip na recep