Tyto voňavé muffiny, pod jejichž křupavou krustou se skrývá jemné těsto s chutí čokolády (no, vlastně spíše čokoláda převlečená za těsto :-)), jistě nadchnou každého milovníka sladkého.

Jejich příprava není náročná, jen je třeba správně odhadnout dobu pečení, aby se dortíky nevysušily a zůstaly správně vláčné. Uvedené množství surovin mi vystačilo na 10 ks, pokud uděláte muffinky menší, zvládnete jich vyrobit i 12 🙂

 

Suroviny

50 g hladké mouky

150 g cukru krupice

2 celá vejce

Špetka soli

125 g másla

100 g kvalitní hořké čokolády

2 polévkové lžíce kakaa

 

Postup

V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu s máslem nakrájeným na kusy. Pečlivě rozmícháme, abychom získali hladkou čokoládovou hmotu bez hrudek. Necháme ji mírně vychladnout, mezitím ve větší misce vidličkou ušleháme vejce s krupicovým cukrem do pěny.

Ve druhé misce důkladně promícháme mouku spolu s kakaem a špetkou soli. Nyní postupně spojíme všechny suroviny dohromady:

Nejprve za stálého míchání vlijeme čokoládovou hmotu do rozšlehaných vajec, následně stejným způsobem pomalu přidáme sypkou směs. Vzniklé hutné těsto důkladně promícháme a lžičkami nandáme do muffinových formiček (naplníme je zhruba do poloviny až dvou třetin).

Pečeme v troubě předehřáté na 180° zhruba 15 – 20 minut – dle výkonu konkrétního spotřebiče.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.