Tyto voňavé muffiny, pod jejichž křupavou krustou se skrývá jemné těsto s chutí čokolády (no, vlastně spíše čokoláda převlečená za těsto :-)), jistě nadchnou každého milovníka sladkého.
Jejich příprava není náročná, jen je třeba správně odhadnout dobu pečení, aby se dortíky nevysušily a zůstaly správně vláčné. Uvedené množství surovin mi vystačilo na 10 ks, pokud uděláte muffinky menší, zvládnete jich vyrobit i 12 🙂
Suroviny
50 g hladké mouky
150 g cukru krupice
2 celá vejce
Špetka soli
125 g másla
100 g kvalitní hořké čokolády
2 polévkové lžíce kakaa
Postup
V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu s máslem nakrájeným na kusy. Pečlivě rozmícháme, abychom získali hladkou čokoládovou hmotu bez hrudek. Necháme ji mírně vychladnout, mezitím ve větší misce vidličkou ušleháme vejce s krupicovým cukrem do pěny.
Ve druhé misce důkladně promícháme mouku spolu s kakaem a špetkou soli. Nyní postupně spojíme všechny suroviny dohromady:
Nejprve za stálého míchání vlijeme čokoládovou hmotu do rozšlehaných vajec, následně stejným způsobem pomalu přidáme sypkou směs. Vzniklé hutné těsto důkladně promícháme a lžičkami nandáme do muffinových formiček (naplníme je zhruba do poloviny až dvou třetin).
Pečeme v troubě předehřáté na 180° zhruba 15 – 20 minut – dle výkonu konkrétního spotřebiče.
Moc dobrý recept, jen bych ubrala cukru, je to příliš sladké.
vynikající a velmi jednoduché!