Tvarohové muffiny, bohaté na bílkoviny a připomínající svou chutí Pribináček, ocení jako odlehčený zákusek ke kávě dospělí i děti. Připravíte je během pár minut ze surovin, které máte zpravidla ihned po ruce. Z uvedeného množství vyrobíte zhruba 10 muffinků.
Suroviny
Tučný tvaroh ve vaničce – 2 x
Vejce – 1 ks
Vanilkový pudink v prášku – 1/2 sáčku
Cukr krupice, popř. jiné sladidlo dle chuti
Holandské kakao
Čokoládová poleva na ozdobu
Postup
V misce smícháme oba tvarohy s vajíčkem, cukrem a pudinkovým práškem. Pokud chceme mít muffiny dvoubarevné, půlku tvarohové hmoty oddělíme a přimícháme do ní lžíci kakaa. Vzniklou směsí plníme silikonové muffinové košíčky cca do dvou třetin (pro dvoubarevné muffiny dáme nejdříve jednu lžíci kakaové hmoty a poté přidáme jednu lžíci světlé, nebo naopak). Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů, dobu pečení případně upravíme podle výkonu trouby a výšky muffinů. Když jdou snadno a bez přilepení vyloupnout z formiček, jsou hotové. Povrch by neměl zhnědnout. Na závěr můžeme ozdobit čokoládovou polevou.