Lehký oběd z pár základních surovin, kterým určitě neurazíte ani masožravce 🙂 Noky jsem použila koupené, ale kdo neskáče kolem mláďat a preferuje ryze domácí krmi, může si připravit vlastní.

Suroviny:

Bramborové noky (já připravuji pro tři strávníky dvě balení)

Cibule

Brokolice nakrájená na růžičky

Sušené hříbky

Uzené tofu

Sůl

Pepř

Zeleninový vývar

Rostlinný olej

 

Postup:

Brokolici uvaříme v osolené vodě a následně rozmačkáme vidličkou. Na pánvi osmahneme do zlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přisypeme houby (předem namočené), na kostičky nakrájené tofu a nakonec i rozmačkanou brokolici. Po opečení všech přísad směs zalijeme kvalitním zeleninovým vývarem, ochutíme solí a pepřem a necháme na mírném plameni chvíli povařit, aby se chutě hezky propojily (stačí deset až patnáct minut).

V mezičase uvaříme dle návodu noky, následně zbývá už jen jídlo hezky naaranžovat a servírovat 😊

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..