Lehký oběd z pár základních surovin, kterým určitě neurazíte ani masožravce 🙂 Noky jsem použila koupené, ale kdo neskáče kolem mláďat a preferuje ryze domácí krmi, může si připravit vlastní.
Suroviny:
Bramborové noky (já připravuji pro tři strávníky dvě balení)
Cibule
Brokolice nakrájená na růžičky
Sušené hříbky
Uzené tofu
Sůl
Pepř
Zeleninový vývar
Rostlinný olej
Postup:
Brokolici uvaříme v osolené vodě a následně rozmačkáme vidličkou. Na pánvi osmahneme do zlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přisypeme houby (předem namočené), na kostičky nakrájené tofu a nakonec i rozmačkanou brokolici. Po opečení všech přísad směs zalijeme kvalitním zeleninovým vývarem, ochutíme solí a pepřem a necháme na mírném plameni chvíli povařit, aby se chutě hezky propojily (stačí deset až patnáct minut).
V mezičase uvaříme dle návodu noky, následně zbývá už jen jídlo hezky naaranžovat a servírovat 😊
Bylo to dobré, děkuji