Krémovým dezertem připomínajícím svou chutí a konzistencí legendární pramen zdraví z Posázaví 🙂 uděláte nepochybně radost nejen dětským strávníkům. Výhodou doma připraveného Pribináčku je jednak drobná finanční úspora, ale především možnost regulovat obsah cukru dle vlastní volby a také absence nežádoucích zahušťovadel (škrobů atp.).
Suroviny:
1 x smetana ke šlehání (250 ml)
1 x polotučný tvaroh (pro hustší konzistenci použijte balený ve fólii, ne vaničkový)
2 x vanilkový cukr
Med, cukr nebo jiné sladidlo nadna dle chuti
2 lžičky kakaa
Postup:
Smetanu o pokojové teplotě ušleháme v dostatečně velké misce. Do takto připravené šlehačky přimícháme vanilkové cukry (popř. ještě med, moučkový cukr nebo jiné sladidlo dle vlastní chuti) a tvaroh. Obsah mísy promícháme lžící a znovu vše vyšleháme šlehačem. Pokud preferujeme dezert s čokoládovou příchutí, přidáme na závěr ještě kakao a dobře promícháme. Plníme do mističek či pohárů a doplníme ovocem podle vlastní fantazie.